Integratieve massage

Integratieve massage

Integratieve massage is een helende ontspanningsmassage, die gegeven wordt vanuit de holistische benadering met aandacht voor lichaam, geest en ziel . Deze massage laat 3 verschillende massagevormen samensmelten tot één vloeiend geheel.

Dynamische massage:
Je lichaam wordt in beweging gebracht door het zacht ritmisch te wiegen, rollen, schudden en stretchen. Hierdoor ervaar je het letterlijk en figuurlijk “bewogen” worden op een dieper niveau. Het werkt openend en ontspannend.

Intuïtieve massage:
Met warme olie op je lichaam ontvang je deugddoende, rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties van de huid en spieren. Lichaam en geest komen tot rust en er komt een diepe ontspanning over je heen.

Polariteitsmassage:
Deze massagevorm zorgt voor een mooie en rustige afronding. Door het plaatsen van mijn handen op specifieke plaatsen wordt energie weer in balans gebracht. Levensenergie kan vrijer gaan stromen in je lichaam.

Meerwaarde:
Integratieve massage is voeding voor lichaam en geest. Automatisch ga je rustiger ademen, gedachtes in je hoofd waaien weg, de massage stimuleert je bloedsomloop, ontspant spier- en zenuwstelsel. Allerlei fysieke kwaaltjes zoals hoofdpijn, te lage of hoge bloeddruk, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen hierdoor verlicht worden.

Naast de ontspannende werking op het lichaam is er een even grote aandacht voor het gevoel, de emotionele beleving. Integratieve massage kan letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug geven tijdens moeilijke periodes in je leven. Het biedt emotionele steun.

Het is een vanuit het hart komende vorm van aanraken, aangeraakt en “geraakt” worden. Van aanraking wordt je happy en het is bovendien een prachtige manier om je verbonden te voelen.

Laat je meevoeren naar een plek van rust en stilte in jezelf. Het is het mooiste cadeau dat je jezelf (of een ander!) kan geven.

Wat kan massage voor jou betekenen?

Vaak stelt men de vraag: “ Wat is de meerwaarde van een massage? Wat kan het voor mij betekenen? 
Aangeraakt worden is een essentiële levensbehoefte,net zo noodzakelijk als eten en drinken.

We voelen dit eigenlijk intuïtief al. Als je ergens tegenaan loopt dan wrijf je automatisch over de pijnlijke plek. Als iemand verdriet heeft ,sla je een arm om die persoon heen. Als een kind valt, gaat mama het troosten, knuffelen en de pijnlijke plek zachtjes aanraken, wrijven.
Aangeraakt worden zet processen in werking die niet alleen voor een goed gevoel zorgen, maar ook voor een betere gezondheid. Bij een fijne, prettige aanraking gaat onze huid (ons grootste orgaan) signalen naar onze hersenen sturen, die op hun beurt de gelukshormonen endorfine en oxytocine aanmaken.

Dit geeft een gevoel van blijheid.
Massage werkt stimulerend op je zenuwstelsel, het immuunsysteem (het zelfgenezend vermogen van je lichaam),het bevordert de doorbloeding en verdiept je ademhaling. Je ervaart rust en ontspanning.

Het biedt verlichting bij lichamelijke of psychosomatische klachten.
Je ontvangt via massage het mooiste cadeau,namelijk de tijd om aandacht aan jezelf en je lichaam te geven.